Bliv kontaktet

Udfyld felterne til højre så kontakter dig hurtigst muligt.


Temperaturpåvirkning

Få et førstehjælpskursus ved temperaturpåvirkning. 

Afhængigt at dit hverv og dine fritidsinteresser kan et førstehjælpskursus til temperaturpåvirkning være særligt relevant for dig.

Er du på søen eller er du passioneret omkring friluftsliv, er det vigtigt at kunne hjælpe én, der er blevet udsat for vedvarende eller ekstrem temperaturpåvirkning.

Temperaturpåvirkning handler oftest om nedkøling her i norden. Uanset om du er på fjeldet eller til havs. 

Vi tilbyder:

Førstehjælpskurser til private og erhverv
  • Hjerte-lunge-redning
  • Brug af hjertestarter
  • Førstehjælp til børn
  • Førstehjælp i hjemmet
  • Færdselsrelateret

Alvorlig kuldepåvirkning

Ved længere kuldepåvirkning vil den indre kropstemperatur dale, da kroppen vil få problemer med at regulere den interne temperatur. Dette er særligt tilfældet, hvis man ikke har været i stand til at holde sig tør, eller hvis man ikke har været skærmet mod elementerne igennem en længere periode.

Når kropstemperaturen når 35 grader (og under) begynder denne temperaturpåvirkning at blive decideret farlig og dette stadie af nedkøling kaldes hypotermi.

Førstehjælpskursus med fokus på temperaturpåvirkning

Med et kursus i førstehjælp til temperaturpåvirkning underviser vi dig i, hvordan man identificerer faresignalerne ved alvorlig nedkøling og hvordan man behandler dem efterfølgende.

Alvorlig varmepåvirkning

Det kan være svært at forudse, hvor man bør være særligt opmærksom på en alvorlig varmepåvirkning.

Dette kunne blot være en varm sommerdag, hvor det er svært at finde skygge eller hvis man er faldet i søvn i solen. Et alvorligt hedeslag kan tilmed opstå ved hårdt fysisk arbejde, hvor man har haft problemer med at komme af med varmen.

Centralnervesystemet være påvirket allerede ved en indre kropstemperatur på 41 grader. Dette betyder, der opstår risiko for varige mén. Allerede ved en kropstemperatur på 44 grader vil centralnervesystemet være påvirket til en grad for det vil ophøre med at være funktionelt.

Hedeslag kan derfor være livstruende – også i Danmark.

Symptomerne, der kan indikere hedeslag er svimmelhed, forvirring, hovedpine, kvalme og opkast, manglende sved, rød, varm og tør hud og i værste fald både kramper og bevidstløshed.

Fokus på nedkøling

Hypotermi kommer til udtryk på mange forskellige måder, men symptomerne udvikler sig først relativt sent. Når symptomerne viser sig, vil den påvirkede som udgangspunkt være ude af stand til kritisk tænkning og dermed også ude af stand til at tage vare på sig selv.

Du bør holde øje med kulderystelser, som naturligvis også kan forekomme, når man fryser normalt, men især bør du være på vagt over for:

∙ Sløret tale
∙ Kold og bleg hud
∙ Langsom vejrtrækning
∙ Manglende koordinationsevne
∙ Slaphed
Træthed
Manglende eller begrænsede reaktioner på omgivelserne

De fysiske og mentale evner vil svigte og både koordination og kognition vil gradvis blive mere og mere påvirket. Dette har desuden den effekt, at den påvirkede vil klæde sig af i troen om, de har det for varmt – på trods af den intense nedkøling. Denne paradoksale afklædning er årsag til store dele af nedkølingsrelaterede dødsfald.